FarmaBLOG

  • Şubat 18, 2023

    Kalsiyum vücutta en çok bulunan minerallerden biridir ve tüm canlılar kalsiyuma ihtiyaç duyar. Özellikle kemik ve dişlerde etkili olan ve vücutta en çok bu kısımlarda bulunan kalsiyum vücut tarafından tek başına üretilemez. Bu sebeple besinler aracılığıyla vücuda dışarıdan alınması gerekir.

    blog
  • Kasım 03, 2022

    Çocukların ilerleyen dönemlerdeki sağlık koşulları, henüz küçük yaşlardan şekillendirilir. Küçük yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılan, dengeli beslenme kavramı ile tanışan çocuklar, ilerleyen dönemlerde güçlü bir bağışıklık sistemine ve zinde bir vücut işleyişine sahip olur.

    blog
  • Kasım 03, 2022

    Hamilelik süresince annenin tükettiği besinler kan yoluyla bebeklere de geçer. Annenin sağlıksız beslenmesi ya da beslenme dengesini sağlayamaması, bebeğin de bu süreçte sağlıksız bir gelişim katetmesine sebep olur.

    blog
  • Ekim 18, 2022

    Sağlığın en temel unsuru dengedir. Her besinden dengeli tüketmek, tek bir besin grubunu fazlasıyla tüketmeye kıyasla çok daha sağlıklıdır. Çünkü her besin farklı bir vitamin ve mineral içerir. Her vitamin ve mineral ise vücudumuz açısından farklı bir önemi bünyesinde bulundurur. Bu besinlerin başında ise bir mineral olan magnezyum gelir.

    blog
  • Ekim 18, 2022

    Dudak koruması, bireyde hem kozmetik açıdan hem de sağlık açısından endişeler yaratır. Özellikle kuruma sebebiyle ortaya çıkan çatlamalar ve soyulmalar, kozmetik açıdan istenmeyen bir görüntü ortaya çıkardığı gibi; dudağın sağlıklı yapısını kaybetmesine de sebep olur. Peki dudak kuruması neden olur?

    blog
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR