Probiyotikler

 

Bilindiği üzere her bakteri zararlı değildir. Dost olan, insanlar açısından fayda barındıran bakteriler de mevcuttur. Probiyotikler, bu dost bakterilerin en bilindik olanlarıdır. Bu dost bakterilerin temel işlevi ise mide ve bağırsaklarda bulunan doğal dengenin korunması ve bunun sonucunda sindirimin kolaylaştırılmasıdır.

...
 

Kolajen kelimesinin özünü Yunanca olan “kolla” ve “gen” kelimeleri oluşturmaktadır. Kolla, yapışkan, yapıştıran demektir. Kolajenin işlevlerine bakıldığında da tam olarak “yapıştırma” yani bir arada tutma görevine sahip olduğunu söylemek mümkündür.

 

Probiyotik Nedir?

 

Probiyotikler, faydaları özellikle bağışıklık ve sindirim sistemi hususunda ortaya çıkan bakteri ve mayalardır. Probiyotiklerin bağırsaklarda yer alan iyi bakterilerin sayısının artmasını sağladıklarını, bu sayede ise sağlığımızı desteklediklerini söylemek mümkündür.

 

Probiyotiklerin hem fermente gıdalardan doğal olarak alınmaları hem de takviyeler vasıtasıyla temin edilmeleri mümkündür. Ancak takviye gıdalar konusunda var olan bir güven endişesi söz konusudur. Oysa Farmakozmetika, tamamen güvenilir ve sağlıklı probiyotik çeşitleri ile bireylere geniş bir seçenek yelpazesi sunmaktadır.

 

Farmakozmetika, gerek yetişkinler gerekse de çocuklar için özel olarak geliştirilmiş farklı ürün alternatifleri sunmaktadır. Bu ürün alternatiflerinin bir kısmına aşağıda verildiği şekilde ulaşmak mümkündür;

  • Kapsül probiyotikler
  •  
  • Çiğneme tableti formunda probiyotikler,
  •  
  • Aromalı, lezzet dolu probiyotikler,
  •  
  • Sert kapsül probiyotikler,
  •  
  • Damla formunda probiyotikler ve,
  •  
  • Çocuklar için probiyotik içeren devam sütü.
  •  
 

Probiyotik Ne İşe Yarar?

 

Probiyotikler, bünyelerinde farklı işlevler ve faydalar bulundurur. Genel itibarıyla değinilmesi gereken probiyotik işlevleri ve faydaları ise aşağıda verildiği şekilde ele alınabilir;

 

Enfeksiyonları Giderir

 

Gerek bağırsaklarda gerekse de vajinada dengeli bir sistem bulunur. Özellikle vajinada var olan bu sistemin bozulması, üriner sistemde ortaya çıkacak birçok sorunu beraberinde getirir. Probiyotikler ise idrar yolu enfeksiyonlarını, bakteriyel vajinozisi, vajinal mantarı önler ve tedavi eder. Bununla birlikte özellikle ameliyat olan hastaların enfeksiyon kapma ihtimalini azaltır.

 

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

 

Bağırsaklarımız ve bağışıklık sistemimiz, doğrudan bir ilişki içerisindedir. Bu sebeple bağırsaklarımızın güçlü olması, bağışıklık sistemimizin de güçlü olmasını sağlayacaktır.

 

Alerjik Reaksiyonları Azaltır

 

Çeşitli nedenlere bağlı olarak, bireylerde bağırsak florası dengesizliği meydana gelir. Kimi durumlarda ise çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesi güçleşir ve gecikir. Probiyotikler ise bağırsakları güçlendirir. Bu sayede alerjik maddelerin kana geçmesi bağırsaklar sayesinde azaltılır.

 

Kilo Vermeyi Destekler

 

Probiyotik takviyesi açlık hissini azaltır. Bu sayede kilo verilmesinin desteklenmesi sağlanır.

 

Probiyotik Formları

 

Bireylerin probiyotik kullanımını desteklemek ve kendileri için en uygun olarak probiyotik formunu bulmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmişlerdir. Her bir probiyotik formunun kendisine has özellikleri ve kullanım avantajları vardır. Değinilmesi mümkün olan başlıca probiyotik formları ise şunlardır;

 

Kapsül

 

Sert veya jelatin formunda bir dış kaplamanın içerisinde probiyotikler vardır. Sıvı formda tüketim gerçekleştirmeyen ya da çiğneyemeyen bireyler için uygundur.

 

Flakon

 

Çocukların kapsül formunda probiyotik tüketmeleri zordur. Bu nedenle onlar için tüketimi kolaylaştırmak amacıyla flakon formda probiyotikler üretilmişlerdir.

 

Çiğneme tableti

 

Bu probiyotik türü, ağızda çiğnenerek, ufalanarak tüketilmektedir.

 

Şase

 

Su ile karıştırılarak tüketim gerçekleştirilmesini sağlar. Tek kullanımlık olmaları, hijyenik şartların olumlu olmasını mümkün kılar. Üstelik aroma alternatifleri, Probiyotiklerin sağlığa ek lezzet yönlerini de destekler.

 

Probiyotik Takviyesine Ne Zaman İhtiyaç Duyarız?

 

Probiyotik kullanmaya karar veren bireylerin merak ettikleri diğer unsurlar şunlardır; “Probiyotikler ne zaman içilmeli?” “Probiyotikler sabah mı akşam mı içilmeli?” oysa bireyin hem bu sorulara cevap vermesi hem de probiyotik ihtiyacı oluştuğunu anlaması oldukça kolaydır. Bunun için bağırsak dengesini gözlemlemek yeterlidir.

 

Bağırsak dengesi oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Günlük hayatımızda var olan stres, yetersiz uyku, uzun süreli ilaç kullanımı gibi unsurların tamamı bağırsak florasını bozmaktadır. Bozulan bağırsak florası ise kendisini aşağıda verildiği şekilde belli eder;

 
  • Alerjik reaksiyonların artması,
  •  
  • Hormonal dengede yaşanan sorunlar,
  •  
  • Bağışıklık sistemi kaynaklı sorunların artması,
  •  
  • Özellikle cilt problemlerinin meydana gelmeye başlaması,
  •  
  • Gaz, şişkinlik, kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerinin görülmesi.
  •  

    Bu tür durumların ortaya çıkması halinde probiyotiklere ihtiyaç duyulduğunun anlaşılması ve takviyelere başlanması gereklidir.

     

    Probiyotik Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

     

    Probiyotikler, genel olarak faydalı olan, dost bakterilerdir. Ancak bu bakteri türlerinin de belirli unsurlara dikkat edilerek tüketilmeleri gereklidir. Örneğin kapsül şeklindeki Probiyotiklerin dayanıklı, geç salınımlı olmaları gereklidir. Aksi halde mide asidi ve safra tuzu gibi unsurlara dayanmaları ve bağırsaklara ulaşmaları mümkün olmayacaktır. Farmakozmetika ise bütün kapsül formlarını karşılaması gereken özellikler nezdinde inceleyip ardından hedef kitlesi ile buluşturan bir firmadır.

     

    Her şikâyete karşılık kullanılması gereken probiyotik türü farklıdır. Hangi probiyotik türünün ne zaman kullanılması gerektiğini anlamak için ise öncelikli olarak bir uzmana danışmakta fayda vardır.

     

    Probiyotik Takviyesi Fiyatları

     

    Probiyotik fiyatları üzerine net bir sayıdan bahsetmek mümkün değildir. Bunun temel sebebi kullanılan probiyotik formunun ve adedinin fiyat üzerinde doğrudan etkili olmasıdır. Ancak Farmakozmetika bünyesinde sunulan %60’a varan indirim avantajlarını da göz önünde bulundurarak bir fiyat aralığı vermek mümkündür. Probiyotik fiyatları genel itibarıyla 44,90 TL’den başlayarak 139,90 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

     

    Probiyotik takviyeleri ne kadar kullanılmalı?

     

    Probiyotiklerin etkilerini tam anlamıyla görebilmek için en az 2 hafta boyunca düzenli kullanmak gereklidir.

     

    Probiyotik takviyeleri nasıl kullanılır?

     

    Sorumuzun yanıtı, probiyotik formuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ancak genel itibarıyla günde bir kere, sabah ya da akşam, yemekle ya da yemekten sonra fark etmeksizin kullanılması mümkündür. Kullanılırken gıda, su, süt ya da yoğurt ile karıştırılmalıdır.

     

    Probiyotik takviyeleri nasıl saklanmalı?

     

    Bazı probiyotiklerin ısıya karşı hassasiyetleri oldukça yüksektir. Bu sebeple buzdolabında saklanmaları gereklidir.


Probiyotikler
₺302,90 KDV Dahil
₺350,00 KDV Dahil
Probiyotikler
₺174,90 KDV Dahil
₺235,00 KDV Dahil
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR