CC Krem Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

CC Krem Nedir?

Renk düzeltici krem kısaltması olan CC krem, cilt için birçok fayda sağlayan çok yönlü bir cilt makyajı ürünüdür. Cilt tonundaki renk eşitsizliklerini düzenlerken ve lekeleri gizlerken, hepsi bir arada makyaj bazı, fondöten ve güneş koruması görevi görür.

 

Doğal ve zahmetsiz bir görünüm arayanlar için ideal bir ten ürünü olan CC kremi seçerken, sahip olunan cilt tipi mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

CC Krem Nedir?

CC krem, açılımı “color correcting” veya “complexion correcting” olan cilt tonunu düzenlemek ve eşitlemek için özel olarak formüle edilmiş, renkli bir nemlendirici ve kapatıcı özellikte ten ürünüdür. İçeriğindeki bileşenler tipik olarak kızarıklık, solgunluk ve hiperpigmentasyon gibi belirli cilt endişelerini gidermek için birlikte çalışan aktif bileşenlerdir. Geleneksel fondötenlerin aksine CC krem, tipik olarak daha hafif bir dokuya sahiptir ve daha doğal, nemli bir görünüm sağlar.

CC Krem Ne işe Yarar?

Ten makyajında sıklıkla tercih edilen CC krem, cilt için çeşitli faydalar sağlar. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

 
  • - Genellikle içeriğindeki 15 ile 50 arasında değişen SPF seviyeleri ile cildi nemlendirirken aynı zamanda güneşin zararlı ışınlardan koruma sağlar.


  • - Formülündeki renk düzenleyici pigmentler cilt tonunu eşitlemeye destek sağlarken kızarıklıklar, sararmalar, koyu halkalar ve lekelerin görünümünü azaltır.


  • - CC kremindeki antioksidanlar ve vitaminler de cildi beslemeye ve korumaya yardımcı olur. Bu sebeple günlük kullanım için iyi bir seçim olabilir.

CC Krem Nasıl Kullanılır?

CC krem, herhangi bir ten ürünü gibi cilde uygulanır. Kullanmadan önce cildin iyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş olması önemli bir noktadır.

 

Cildinize uygun renkte bir CC krem seçtikten sonra parmaklar yardımıyla az miktarda CC kremi cilde uygulayın ve parmaklarınızla yayın. Bu, parmakların ısısıyla ürünün cilde daha iyi yayılmasını ve bütünleşmesini sağlar.

 

Sonra makyaj fırçası veya sünger yardımıyla pürüzsüz bir hale gelene kadar yayın. Ten ürünü uygularken burun çevresi gibi daha fazla kapatmaya ihtiyaç duyulan alanlara ekstra dikkat ederek uygulamaya yapılması önerilir.

 

CC krem, daha fazla kapatıcılık elde etmek için katmanlar halinde uygulanabilir, ancak daha fazla ürün eklemeden önce her katın kuruması beklenmelidir.

BB ve CC Krem Arasındaki Farklar

BB krem ve CC krem genellikle birlikte anılan ve birbiriyle karıştırılan ten ürünleridir ancak bazı önemli farkları vardır ve bunlara göre ten ürünü seçimi yapılmalıdır. Bunlar:

  • - Kısaltması “beauty balm” olan BB krem, CC kreme hafif kapatıcı, nemlendirme ve güneş koruması sağlayan çok görevli renkli bir nemlendiricidir. CC krem ise ciltteki renk değişikliği ve pürüzleri gidermek için özel olarak formüle edilmiştir ve BB kremden daha fazla kapatıcılık sağlar.


  • - CC krem ayrıca tipik olarak dokuda daha hafiftir ve BB kremine kıyasla daha doğal bir bitiş sağlar.


  • - Nemlendirme amacıyla BB kremler daha sık tercih edilmektedir. CC kremlerin de nemlendirme özelliği vardır fakat temel kullanım amaçlarından biri bu değildir.

Cilt Tipine Bağlı CC Krem Seçimi

Tüm makyaj ürünlerinde olduğu gibi CC krem seçimi de cilt tipine göre değişiklik gösterebilmektedir.

 
  • - Kuru cilt tipine sahip olan kişilerin içerisinde hiyalüronik asit, gliserin ve skualen gibi nemlendirici içerikler içeren bir CC krem tercih etmesi gün içinde oluşabilecek kurulukları nemlendirme özelliği ile önler.


  • - Yağlı ciltler için CC krem hafif yapısı nedeniyle ideal bir ten ürünüdür. Yağlı ciltlerde parlama sorununu önler, yağlanma sorununa karşı daha mat bir cilt görünümü sağlar.


  • - Hassas ciltlerde ise kokusuz ve hipoalerjenik CC kremler tercih edilmelidir.

 

CC krem, cildiniz için birçok fayda sağlarken güzellik rutininizi basitleştirebilen çok yönlü ve pratik bir ten ürünü olması nedeniyle günümüzde sıklıkla makyaj rutinlerinde yerini almıştır. Renk düzenleyici özelliği, güneş koruması ve besleyici içeriği ile doğal ve zahmetsiz bir görünüm arayanlar için ideal bir seçimdir.

Etiketler: blog
Şubat 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR