BB Krem Nedir, Nasıl Sürülür?

BB Krem Nedir, Nasıl Sürülür?

Cildimiz, en kıymetli varlıklarımızdan biridir. Onu çok daha güzel bir görüntüye kavuşturmak için gösterilen yoğun çabanın temel nedeni de budur. Bu amaçla geliştirilen birçok ürün ve uygulama vardır. BB krem de bu ürünlerden biridir. Kore tarzı cilt bakım rutinlerinin yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde adeta devrim yaratan bir ürün olan BB kremin avantajlı olduğu bilinse de bu avantajın kaynağı tam olarak bilinememektedir. Peki tam olarak BB krem nedir?

BB Krem Nedir?

Cilde fondötene kıyasla çok daha fazla nazik davranan, buna ek cildin kusurlu görüntüsünün giderilmesini mümkün kılan BB krem, özünde fondöten alternatifi bir üründür. Ancak elbette ki yaptığı, cilt kusurlarını kapatmakla sınırlı değildir. Buna ek cilt pürüzsüzleştirme, renk tonunu eşitleme ve cildi koruma gibi işlevleri de vardır. Bu çok yönlülüğü ise kendisini makyaj rutinlerinin vazgeçilmezi yapmıştır.

BB Kremi Nasıl Sürmeliyiz?

BB krem, fondöten alternatifi bir ürün olması sebebiyle, kullanım açısından fondötene benzerlik gösterir. Bir makyaj bazı kullanılarak cilde eşit bir şekilde sürülen bu ürün üzerine diğer makyaj ürünleri de kullanılabilir. Ancak BB kremin bir gündüz kullanım ürünü olduğunu, gece cildi beslemesi amacıyla kullanılması gerektiğini göz ardı etmemek gerekir. Yani BB krem kullanılan günlerde, akşam uyumadan önce cildi bu kremden arındırmak önemlidir.

BB Krem Ne İşe Yarar?

BB krem, cildin sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlayan bir güzellik ürünüdür. Özellikle “güzellik ürünü” denmesinin bir nedeni vardır. Bu da beraberinde sağladığı faydaların ve işlevinin oldukça fazla olmasıdır. Örneğin hem cilt kusurlarını gidermek hem günlük makyajı desteklemek hem de cildi beslemek amacıyla BB krem kullanmak mümkündür. BB krem avantajları ise aşağıda derlendiği gibidir.

Cildi Aydınlatır

Farmakozmetika’nın geniş ürün skalası içerisinde yer alan BB kremler, özel formülleri sayesinde cilde aydınlık bir görüntü kazandırır. Bununla birlikte ciltte var olan renk eşitsizliklerinin giderilmesi bu kremlerle sağlanır.

Cilde Nefes Aldırır

Kullanılan birçok fondöten türü, gözenekleri tıkar ve cildin nefes almasını engeller. Oysa BB krem, hafif formülü sayesinde cildin nefes almasını önlemez ve havayla temasını kesmez.

Cildi Besler

Özellikle birçok BB krem türünde anti – aging etkisi bulunur. Bu etki ise cildi yaşlanma belirtilerine karşı korur ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır.

BB ve CC Krem Arasındaki Farklar

Birbiriyle yoğun bir şekilde karıştırılan iki üründür; BB krem ve CC krem. Ancak zannedildiği gibi bu iki ürün aynı ya da fazlasıyla benzer değildir. İki krem türünün kullanılış amacı ve faydaları farklıdır. Bunu aşağıda verilen örneklerle detaylandırmak mümkündür.

 
  • 1. CC kremleri BB kremlere kıyasla çok daha hafif bir kıvama sahiplerdir.

  • 2. Her iki krem türünün kullanılış amacı birbirinden farklıdır. CC kremler daha çok bölgesel sorunlara yönelik kullanılırken, BB kremler genel bir kullanım alanına sahiptir.

  • 3. BB kremler, çeşitli cilt tonlarıyla uyum sağlayabilecek tonlarda üretilmektedir. CC krem renkleri ise cilt sorununa göre mor, mavi ve yeşil gibi çeşitli renklerde üretilmektedir. CC kremlerdeki temel amaç, üzerine makyaj ürünü kullanılması esnasında ortaya çıkacak cilt tonu farklılıklarını gidermektir.


  •  

BB krem göz altına sürülür mü?

Genel itibarıyla BB kremlerin göz altına sürülmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Ancak göz yapısı oldukça hassastır. Kendisi ile aynı hassasiyete sahip bir ürün kullanmak olası tahriş ve kızarıkların önüne geçebilecektir. Bununla birlikte göz çevresi yapısına uygun bir ürün kullanmak, yaşlanma belirtilerinin de azaltılmasını destekleyecektir.

BB krem ne zaman kullanılır?

“BB krem ne zaman kullanılır?” sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Kapatıcılığının yeterli düzeyde görüldüğü durumlarda bu kremlerin hem akşam hem de gündüz kullanılmaları mümkündür. Ancak uyumadan önce makyajın mutlaka silinmesi gerektiğini göz ardı etmemek gereklidir.

BB krem neden sulanır?

Son kullanma tarihi geçmemiş olan BB kremlerde de sıcaklık sebebiyle sulanma görülebilir. Böyle durumlarda ürünü kullanmadan önce çalkalamak ve doğrudan güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmek gerekir.

BB kremde ton tercihi nasıl olmalı?

BB kremlerde cilt tonuna bağlı olarak yapılmış olan renk sınıflandırmaları mümkündür. Ancak kendi cilt renginden tam olarak emin olmayan kişilerin bir ton açık BB krem seçmeleri önerilmektedir. Bunun temel nedeni, bronzer ve benzeri makyaj ürünleriyle cilt tonunun idealize edilebilmesidir. Bununla birlikte daha bronz bir görüntü isteyenlerin bir ton koyu BB krem seçmeleri de mümkündür.

Etiketler: blog
Ekim 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR