Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Krem Önerileri

Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Krem Önerileri

Sağlıklı bir cilt bakım rutininde mutlaka yer alması gereken, atlanmaması büyük bir önem arz eden en temel unsur, nemlendiricidir. Var olan en temel yanlış ise yağlı ciltler için nemlendiricinin gerekmediği düşüncesidir. Oysa yağlı ciltlerde gün içerisinde meydana gelen aşırı yağlanmanın ve parlamanın nedeni, nemlendirici kullanmıyor olmaktır. Cilt tipine uygun bir nemlendirici seçmek, bu durumun ortadan kalkmasını ya da en azından hafifletilmesini mümkün kılacaktır. Peki yağlı ciltler için nemlendirici önerileri nelerdir?

Nemlendirici Krem Neden Önemli?

Nemlendirici krem kullanımı hem yağlı hem de kuru ciltler açısından oldukça önemlidir. Ciltteki sebum dengesini sağlayan, aşırı parlamayı ya da pul pul dökülmeyi önleyen nemlendiricilerdir. Özellikle yağlı ciltlerde ortaya çıkan sivilcelerin, kapalı komedonların ve daha birçok cilt kusurunun temel nedeni de yeteri kadar nemlendirici kullanmamaktır.

Yağlı Cilt Bakımına Genel Bir Bakış

Yağlı cilt, son derece özen ve hassasiyet gerektiren bir cilttir. Ciltte sivilce, açık gözenek görüntüsü ve komedon oluşmasını önlemek için cilt yapısına uygun bir bakım rutini oluşturmak gereklidir. Bunun için ise su bazlı ürünler kullanmak, çift aşamalı temizlik uygulamak ve cildi sabah ile akşam olmak üzere iki kere nemlendirmek son derece önemlidir. Bakım rutinine eklenmesi mümkün olan yağlı ciltler için krem önerileri ise aşağıda verildiği gibidir.

CeraVe Facial Moisturusing

Konu nemlendiricilere, özellikle de yağlı cilt için nemlendiricilere deldiği zaman listenin başını CeraVe’ye vermemek büyük bir haksızlık olacaktır. Bunun temel nedeni, söz konusu markanın özellikle son dönemlerde en popüler olan nemlendirici markaları arasında yer almasıdır. Farmakozmetika ürün skalası içerisinde de kendisine yer edinen CeraVe Facial Moisturusing Kremin B3 vitamini, seramid, hyalüronik asit gibi zengin içeriğine ek 25 SPF koruma sağlaması da bu denli sevilmesinin nedenlerindendir.

La Roche Posay Effaclar Duo

Son dönemlerin en popüler, en sevilen nemlendiricilerinden biri şüphesiz La Roche Posay Effaclar Duo olarak karşımıza çıkmaktadır. Yağlı cilt yapısına sahip olanlar için özel olarak geliştirilen krem, cilt tarafından hızlı emilen ve yağlı his bırakmayan bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte özellikle akne ve kapalı komedonla mücadelede de yoğun olarak kullanıldığını söylemek mümkündür.

Bioderma Sebium Pore Refiner

Bioderma Sebium Pore Refiner, içeriği son derece temiz olan ve yağlı cilt tipine sahip olan bireyler tarafından fazlasıyla sevilen bir üründür. Son derece hafif bir yapısı vardır. Kullanıldığı ilk andan itibaren cildi nemlendirmesine karşılık yağlı bir his bırakmadığını söylemek mümkündür.

Clinique Poe Solutions Stay Matte

T bölgesinde yağlı görüntü ile adeta savaşan bir kremle karşınızdayız. Clinique Poe Solutions Stay Matte, cilde son derece ferah bir görüntü kazandıran bir üründür. Ürün içerisinde yer alan optik ışık moleküllerinin gözenek görüntüsünü adeta ortadan kaldırdığını söylemek mümkündür.

SkinCeuticals

Özellikle son dönemlerde piyasaya sunduğu ürünlerin neredeyse tamamıyla beğeni toplayan firmanın bu ürünü, yağlı ciltler için özel olarak geliştirilmiştir. İçerisinde bulunan tarçın ve zencefilin ise cildi nemlendirirken beslediğini söylemek mümkündür.

Caudalie Vinopure

Özellikle yağlı cilt sebebiyle geniş bir gözenek görüntüsüne sahip olan bireylerin severek kullandıkları bir diğer nemlendirici, Caudalie Vinopure ürünüdür. Yağlı ciltler için nemlendirici önerileri listesi içerisinde yer alan bu ürünün içerdiği salisilik asit sebebiyle gözenek görüntüsünü hafiflettiğini ve cildi beslediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Cilt Bakımında Doğru Ürün Seçimi

Cilt bakımında etkili bir sonuç elde etmek için öncelikle tek bir ürünün yeterli olmayacağını bilmek gereklidir. Nemlendiricinin iyi bir temizleme jeliyle desteklenmesi, cilde en azından haftada bir peeling yapılması, peelingi ise maskenin takip etmesi gereklidir. Bunların tamamına ek ise güneş kremi kullanımı ihmal edilmemelidir. Peki bunca ürüne rağmen etkili bir sonuç elde edememek mümkün müdür? Ne yazık ki mümkündür. Bunun temel nedeni ise yanlış ürün seçimidir.


Yağlı bir cilt yapısına sahip olan bireylerin gerek temizleme gerekse de nemlendirme ürünlerinde yağ bazlı olmayan ürünler seçmeleri, ürün içeriği ile ciltlerini beslemeleri son derece önemlidir. Kuru cilt yapısı için ise derin nem gerektiği göz ardı edilmemelidir. Bütün bunlarla başa çıkmanın, cildi en sağlıklı şekilde beslemenin ve desteklemenin yolu ise Farmakozmetika’nın geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alan temiz ve doğal içerikli ürünler arasından seçim yapmaktır.

Etiketler: blog
Ekim 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR