Saç Kremi Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Saç Kremi Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Saçları kusursuz bir görüntüye kavuşturmanın yolu, uygulanan ürüne ek ürünün uygulama detaylarından geçer. Kullanılan ürünlerin herkeste aynı etkiyi yaratmamasının nedeni de bu olarak görülür. Özellikle saç kremi, doğru uygulanmadığı takdirde kişiyi istenen görüntüden uzaklaştırarak çabuk yağlanan, sönük saçlar ortaya çıkarabilir. Peki saç kremi nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Saç Kremi Ne İşe Yarar?

Saç bakım rutininin farklı aşamalarında kullanılması mümkün olan saç kremleri, saça yumuşak bir yapı kazandıran ve saçı besleyen ürünlerdir. Özellikle yanlış şampuan seçimi sebebiyle kuruyan ve dolayısıyla kabaran saçların istenmeyen görüntüsünün bu kremler vasıtasıyla giderildiğini söylemek mümkündür.


Saç kremi faydalarını bununla sınırlı tutmak elbette ki mümkün değildir. Çeşitli markaların sorun ve ihtiyaç bazlı çıkardıkları saç bakım kremleriyle kepeklenme, dökülme, kuruma gibi birçok sorunun giderilmesi mümkündür. Bu ise saç bakım kremi kullanmanın önemini doğrudan gözler önüne seren bir durumdur.

Saç Kremi Nasıl Kulanılır?

Saç bakım kremleri birkaç ipucuna dikkat ederek kullanıldıklarında saçı derinlemesine besleyen, saça ihtiyaç duyduğu nemi kazandıran ürünlerdir. Özellikle kullanım açısından kolaylık sağlamasına karşılık etkilerinin son derece kuvvetli olması bu denli talep görüyor olmalarının en temel nedenidir.


Saçları her zaman güçlü, canlı ve sağlıklı dursun isteyenlerin, tarak saçlarından yağ gibi kaysın isteyenlerin başvurduğu ürün saç bakım kremidir. Ancak kimi zaman saç bakım kremi kullanılmasına rağmen saçların kabarmaya devam ettiği görülmektedir. Bunun nedeni ise ürünün yanlış bir şekilde kullanımıdır. Peki saç bakım kremi nasıl kullanılır? İşte adım adım saç bakım kremi kullanımı.

İhtiyacınız Olan Saç Bakım Kremini Seçmek

Her saçın ihtiyaçları, yapısı ve sorunları farklıdır. Bu, saça iyi gelecek olan ürünün de farklı olduğunu gözler önüne seren bir durumdur. Örneğin kuru saçlar için kullanılacak ürünle, yağlı saçlar için kullanılacak olan ürün aynı değildir. Saçları daha hacimli, canlı ve sağlıklı göstermenin yolu önce ihtiyaçların ve saç yapısının farkında olmaktır.

Saçlarınızı Kremden Tamamen Arındırmak

Saç kremi kullanımı açısından var olan en temel yanılgı, saçta kalan kremin faydalı olduğuna yöneliktir. Oysa çabuk yağlanan saçların en temel nedenidir. Ağırlaşmayan, hacmini kaybetmeyen saçlara sahip olmanın yolu, saçı kremden tamamen arındırmaktır.

Saç Bakım Kremini Doğru Noktalara Uygulamak

Saç kremini saç köklerine uygulamak oldukça yanlıştır. Bu, saçın çok daha çabuk yağlanmasına ve kirlenmesine neden olan bir durumdur. Doğru saç kremi kullanımı için ürünü saç boy ve uçlarına sürmek gereklidir.

Farmakozmetika'nın Saç Bakım Kremlerine Göz Atın!

Farmakozmetika, geniş ürün yelpazesi ise bütün ihtiyaçlara cevap veren bir firmadır. Saçınız için ihtiyaç duyduğunuz saç bakımını ve çok daha fazlasını Farmakozmetika ve doğal içerikli ürünleri ile elde etmeniz mümkündür.


Her biri farklı boyutlarda ve özelliklerde olan, saçı derinden beslemesinin yanı sıra aynı zamanda nemlendiren bu ürünlerin içerikleri sayesinde çeşitli saç problemlerine çözüm sunmaları da mümkündür. Üstelik uygulama yöntemleri de oldukça kolaydır.

Saç Bakım Kreminin Saçta Ne Kadar Süre Kalması Gerekir?

Saç bakım kreminden etkili bir sonuç alabilmek için dikkat edilmesi gereken ipuçlarından biri de kremin saçta kalma süresidir. Yine bu konuda da var olan bir yanılgı vardır. O da kremin saçta uzun süre kalmasının daha etkili olduğu düşüncesidir. Oysa saç bakım kremi saçta kalma süresi ortalama 5 dakikadır. Sonrasında saçı bol su ile durulamak ve kremden arındırmak gereklidir.

Saç Bakım Kremi Her Gün Uygulanabilir Mi?

Saç bakım kremlerini her gün kullanmak son derece yanlıştır. Uzmanlar tarafından belirlenen saç bakım kremi kullanım sıklığı, haftada 2-3 kezdir. Bunun temel sebebi, her gün kullanımın saçın nem dengesini bozma ve koparak dökülmelere neden olma ihtimalidir.

Etiketler: blog
Ekim 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR