Saç Gürleştiren 5 Doğal Yağ

Saç Gürleştiren 5 Doğal Yağ

Gür, dolgun ve parlak görünen saçlar, kadın-erkek herkesin istediği bakımlı bir saç görünümüdür. Ancak çevresel faktörler, düzensiz ve sağlıksız beslenme, yanlış saç bakım ürünleri, genetik faktörler ve yaşlanma gibi saçların kırılması, yıpranması, solması, dökülmesi, incelmesi, zayıf ve cansız bir görünüm gibi sorunlara neden olabilecek pek çok neden vardır. Bu tür sorunları önlemenin veya aşmanın en etkili yolu saçlarınızı kökten uca beslemek ve nemlendirmektir.


Saçınıza ihtiyacı olan beslenmeyi vermek, yeni saç köklerinin oluşma hızını olumlu yönde etkilerken, saçınızı nemlendirmek saç elastikiyetini artırır, saç dökülmesini azaltır, daha canlı ve kalın bir görünüm kazandırır. Saç bakım ürünlerinin yanı sıra doğal yağları kullanarak da saçlarınıza bakım sağlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlar saç bakımında kullanılan ve saç gürleştiren doğal yağlar arasındadır. Peki bu yağlar saçı nasıl besler?

Doğal Yağlar ile Saçları Beslemek

Saçları beslemenin ve nemlendirmenin en etkili yolu kullanılan şampuan ve saç bakım ürünleri ile birlikte doğal bakım yağları kullanarak saça bakım yapmayı saç bakım rutinine eklemektir. Saç gürleştiren doğal yağlardan en faydalı ve en fazla kullanılan doğal yağlar hindistan cevizi yağı, argan yağı, zeytinyağı, çörek otu yağı ve tatlı badem yağıdır.

Hindistan cevizi yağı

Saç bakımı denince akla ilk gelen yağlardan biri olan hindistan cevizi yağı, yoğun nemlendirici özelliğiyle öne çıkıyor. Cansız ve donuk, kurumaya yatkın saç derilerinde ve saçlarda pullanma, kırılma ve hasar gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. Hasar görmüş saçları onarmasının yanı sıra saça çok iyi nüfuz ettiği ve ısıl işlem sonucu saça giren proteini en aza indirdiği bilinmektedir.


Saç liflerinin elastikiyeti sayesinde saçları güçlendirir ve dökülmesini engeller. Saç köklerinin gözeneklerinde biriken ürünlerin ve kirlerin temizlenmesine yardımcı olarak gözeneklerin nefes almasını sağlar. Saç köklerine nazikçe masaj yapılarak ve uçlara doğru inerek dikkatlice kullanılmalıdır. Çok sık ya da yoğun uygulama saçların daha hızlı yağlanmasına neden olduğundan az miktarda ve düzenli kullanılması tavsiye edilir.

Argan Yağı

Tüm saç tiplerine uygun ve hafif bir görünüme sahip bitkisel bir yağ olması nedeniyle saç bakımında popüler bir tercih olan argan yağı, argan ağacının meyvelerinden elde edilir. Kırık uçları azaltmak, ısıl işlemlerden kaynaklanan saç hasarını azaltmak ve saçları güneşin zararlı ışınlarından korumak gibi saçlar için birçok faydası vardır. E vitamini açısından zengin olan argan yağı, içerdiği yağ asitleri ve antioksidanlar nedeniyle saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına da yardımcı olur.

Zeytinyağı

Geçmişten beri saç bakımında kullanılan zeytinyağının saçı gürleştirmesinin yanı sıra pek çok faydası da bulunmaktadır. Kuru, cansız ve etkisiz saçları güçlendirip parlatan zeytinyağı, sadece besleyici bir yağ değil aynı zamanda saçları ısıdan en iyi koruyan yağlardan biridir. Saçtaki ölü deri hücrelerini koruyan ve saçları güçlendiren demir, potasyum, kalsiyum, E vitamini ve oleik asit açısından zengindir. Kepek oluşumunu önlemede de etkili olan bu yağ, her banyodan önce saç derisine sürülerek kullanılabilir.

Çörek Otu Yağı

Doğrudan saç köklerine temas edip onları besleyerek yeni saçlar oluşturmak için en etkili yağlardan biri olan çörek otu yağı, kellik ve kepek tedavisinde en etkili yağlardandır. Cilde pek çok faydası olan bu yağ, A, C, B vitaminleri ile saçları besleyen mineraller olan demir, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Seyrek saçlarda faydalı olmasının yanı sıra kepek problemlerinin önlenmesinde de oldukça etkilidir.

atlı Badem Yağı

Kuru, yıpranmış ve rengi solmuş saçlar için mükemmel olan badem yağı zengin içerikli doğal yağlardan bir diğeridir. Saçı derinlemesine besleyen ve güçlendiren A, B, E vitaminleri ve yağ asitleri içerir. Bu zengin içeriği sayesinde cansız saçların daha hacimli ve gür olmasını sağlar. Saç esnekliğini arttırır ve saçın saç köküne tutunmasını sağlayarak saç dökülmesini engeller. Saçlarını daha hızlı uzatmak isteyenler için saç bakım rutininizde tek başına veya diğer bitkisel yağlarla karıştırılarak kullanılabilen, yıpranmış saçlar için oldukça etkili bir doğal yağdır. Badem yağının faydalı etkileri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için “Badem Yağı Ne İşe Yarar?” başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Etiketler: blog
Mart 21, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR