Opalescence’in hassas dişler için yeni formülü: “Sensitivity Relief”

Opalescence Sensitivity Relief

Opalescence’in hassas dişler için yeni formülü: “Sensitivity Relief”

Dünya’nın en çok kullanılan diş beyazlatma ürünlerinden Opalescence’in hassas dişler için geliştirilmiş yeni formüllü “Sensitivity Relief” Türkiye’de ilk defa Farmakozmetika stoklarında. 

Hemen satın almak için tıklayın.

 

Çok iyi bildiğiniz beyazlatma kalitesi şimdi hassas dişler için özel formülü ile Türkiye’de. Opalescence Sensitivity Relief, hassasiyet sorunu olan veya diş hassasiyetinden çekinen herkes için güvenilir bir beyazlatıcı diş macunu olarak karşımıza çıkıyor. Opalescence’in diş hekimleri tarafından geliştirilmiş eşsiz formülü yüzey lekelerini etkin şekilde çıkararak diş renginin açılmasını sağlar. %5 potasyum nitratın maksimum gücü ile hassas diş yapısını destekler ve hassasiyete karşı belirgin bir rahatlama sağlar. Günde birkaç kez kullanıma uygun şekilde güvenlidir. Opalescence Sensitivity Relief dişlerinizi temizler, beyazlatır ve aynı zamanda çürüklere ve hassasiyete karşı da etkin koruma sağlar. Opalescence beyazlatıcı diş macunu ile her zaman istediğiniz büyüleyici ve göz kamaştırıcı gülüşü tekrar kazanırken, hassasiyetinizi de kontrol altında tutabilirsiniz. 

 

Diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma, en basit anlatımıyla diş yüzeyinde oluşan lekelerin ve renklenmelerin giderilmesidir. Dişin dış tabakası mine, altında ise dentin bulunur. Mine incedir ve tipik olarak çok daha açık renklidir, dentin ise daha koyu renklidir ve dişin büyük kısmını oluşturur. Mine, zamanla çay, kahve, tütün ve diğer yiyecek ve içecekler gibi dış kaynakların da etkisiyle zamanla renk değiştirebilir. Ayrıca yaşımız ilerledikçe diş minesi incelir ve dentin tabakasının daha fazla görünmesine, yani dişlerimizin daha koyu görünmesine yol açar. 

 

Dişler nasıl beyazlatılır?

Dişlerinizi beyazlatmak, diş mineleri üzerindeki lekeleri ve renk bozukluklarını gidererek size daha beyaz ve daha parlak bir gülümseme verir. Daha beyaz dişler için çoğumuz farklı yöntemler denemişizdir ama herhangi bir zarar görmemek için bu işlemleri profesyonellere ve profesyonellerin önerdiği Opalescence gibi ürünlere emanet etmeliyiz. Diş hekimleri öncelikle uygun profilaktik (koruyucu) ve periodontolojik (diş eti sorunlarıyla alakalı) tedavilerle diş taşlarını ve lekeleri giderir. Ayrıca herhangi bir çürük varsa veya acil müdahale gerekiyorsa onları tedavi eder. Ardından dişler özel polisaj ürünleriyle cilalanır ve beyazlatıcı sistemler devreye girer. Dişlerinizi beyazlatmak için diş hekiminizin kullanacağı profesyonel sistemler, ev tipi sistemler veya Opalescence Whitening Toothpaste gibi beyazlatıcı etkili diş macunları kullanılabilir. Opalescence diş beyazlatma sistemleri ve diş macunları birbirini tamamlayıcı ürünler olarak çalışır. Genellikle diş hekimleri, klinik tipi beyazlatıcı sistemler uyguladıkları hastalarına beyazlığı korumak ve yeni lekeleri önlemek amacıyla Opalescence Whitening Toothpaste veya Opalescence Sensitivity Relief diş macunlarını önermektedirler. 

 

Diş Hassasiyeti nedir?

Diş hassasiyeti ise çoğunlukla yanlış fırçalama, diş gıcırdatma, asitli yiyecek ve içecekler gibi dış etkenlerle diş minesinin aşınması ve incelmesiyle oluşur. Dentin tabakası dişin kök kısmındaki sinirlere daha yakındır ve mine ne kadar incelirse hassasiyet de o kadar artar. Hassasiyet, ayrıca klinikte uygulanan diş taşı temizleme, air polishing veya beyazlatma tedavilerinin sonucunda da görülebilecek bir yan etkidir. Diş kliniklerinde uygulanan beyazlatma tedavileri sonucunda dişinize herhangi bir zarar gelmesi çok düşük bir ihtimal olsa da oluşabilecek hassasiyet dişinizin zarar gördüğünü göstermez. Beyazlatma sonrası görülen hassasiyetler genellikle geçicidir ve beyazlatma işlemi tamamlandığında kaybolur. Eğer diş hassasiyeti yaşıyorsanız, Opalescence Sensitivity Relief gibi hassasiyete karşı özel geliştirilmiş diş macunları kullanarak bunu tedavi edebilir veya kontrol altında tutabilirsiniz. Yine de tüm sorularınız ve ihtiyaçlarınız için ve en iyi tedaviyi belirlemek amacıyla diş hekiminize danışınız.

 

Kaynakça:

1) Browning WD, Myers M, Downey M, Pohjola RM, Brackett WW. Report on low sensitivity whiteners. J Dent Res 85(Spec Iss A): 1650, 2006 (www.dentalresearch.org)

2) Tooth whitening/Bleaching: Treatment Considerations for Dentists and Their Patients. ADA Council on Scientific Affairs. September 2009 (revised November 2010).

3) Türk Diş Hekimleri Birliği Hasta bilgilendirme broşürü: 10 soruda Diş Beyazlatma. http://www.tdb.org.tr/tdb/v2/yayinlar/TADS_Brosur/10_Soruda_Dis_Beyazlatma.pdf

4) https://okandis.com/dis-hassasiyeti-neden-olusur

5) https://www.opalescence.com/education/faq

Etiketler: Opalescence,Sensitivity Relief, Opalescence Whitening Toothpaste, Opalescence diş macunu, beyazlatıcı diş macunu, diş hassasiyeti, diş beyazlatma, hassasiyet
Aralık 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR