Misel Su nedir?

misel su

Misel Su nedir?

Misel (Micellar) su Bioderma Laboratuarları’nın 1992’de geliştirdiği bir tür makyaj temizleme solüsyonudur. Makyaj temizleme yağlarının temizleme gücünü ve arındırıcı suyun durulama etkilerini bir arada bulundurur. Hassas ciltlerde bile rahatlıkla kullanılabilen misel sular çoğu zaman durulama gerektirmez.

 

İçeriğindeki cilt bileşimine çok benzeyen ve aktif bir bileşen olan spesifik bir yağ asidi esteri sayesinde misel sular en hassas ciltlerde rahatlıkla kullanılabilir.  Misel sular ayrıca, yüksek seviyede kimyasal ve mikrobiyolojik saflık sunar. Misel sular, mümkün olan en saf ve eşsiz fizyolojik PH değerine sahip yüksek saflaştırılmış sulardır. Bu sayede cildin doğal dengesine zarar vermez ve durulama gerektirmez.

 

Miseller suyu çekebilen hidrofilikler ve yağlı maddeleri bir mıknatıs gibi çeken, lipofilikler içerir.

Bu ikili güç, cilt yüzeyindeki kirlerin derinlemesine temizlenmesine ve pamuğa yapışmasına yardımcı olur. Bu sayede makyaj, havadan bulaşan partiküller, sebum, ter veya deri soyulmasıyla oluşabilecek kirleri kolayca arındırabilir.

 

Misel sular, birkaç ürünün özelliğini bir araya getirdiği için özellikle zamanı olmayan veya sıklıkla seyahate çıkan kişiler için de tercih sebebi olabilir. Tek başına bir su bazlı temizleyici, makyajı çıkarmak için yeterli olmayabilir. Veya makyaj temizleme yağı kullanmak, ardından bir yatıştırıcı veya tonik kullanmak gerekebilir. Misel sular bu iki özelliği bir araya getirir. Lipofilik faz yüzdeki yağı ve yağla çözünebilir maddeleri kendine çeker. Hidrofilik fazlar ise yağdan arınmış ve suda çözünebilir maddeleri kendine çekerek temizlenmesini sağlar.

 

Unutmayın, makyaj yapmasanız bile her akşam yatmadan önce mutlaka cildinizi temizlemek oldukça önemlidir. Çünkü gün boyu cildinizde biriken cilt yağı, ter, çevre ve havadan bulaşan kir partikülleri gün boyunca gözeneklerinizi tıkayabilir.

 

Farmakozmetika’daki en popüler Misel Suları inceleyin:

Etiketler: Misel Su
Şubat 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR