Dudak Kuruması Neden Olur?

Dudak Kuruması Neden Olur?

Dudak koruması, bireyde hem kozmetik açıdan hem de sağlık açısından endişeler yaratır. Özellikle kuruma sebebiyle ortaya çıkan çatlamalar ve soyulmalar, kozmetik açıdan istenmeyen bir görüntü ortaya çıkardığı gibi; dudağın sağlıklı yapısını kaybetmesine de sebep olur. Peki dudak kuruması neden olur?

Dudaklar Neden Kurur?

“Dudak kuruluğu neden olur?” birçok bireyin belirli aralıklarla merak ettiği bir sorudur. Özellikle kışın kavurucu soğuğunda ve yazın en sıcak dönemlerde bu sorun ile sık sık karşı karşıya kalındığını söylemek mümkündür. Ancak dudak kurumasının tek nedeni mevsim değildir. Bunun dışında;

 
  • - Çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri,

  • - Mantar,

  • - Birtakım ilaçların kullanılması,

  • - Yoğun güneş ışığı maruziyeti, gibi durumlar dudak kuruluğuna neden olabilir.

Dudak Kurumasını Önlemek Mümkün Mü?

“Dudak çatlamasına ne iyi gelir?” ya da “Dudak kurumasını önlemek mümkün mü?” sorularına şu şekilde cevap vermek mümkündür; öncelikle kuruluğun ve çatlamanın nedeni öğrenilmelidir. Vitamin eksikliği nedeniyle oluşan dudak kuruluğunda çözüm, vitamin takviyeleridir. Ancak bunun dışındaki unsurlarda dudak kuruluğu ile başa çıkmanın yolu dudak nemlendiricileridir. Özellikle kimi dudak nemlendiricilerinde besleyici bir etki bulunuyor olması, bu açıdan büyük bir avantajdır.

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

“Dudaklar neden kurur?” diye soran bireyler için derlenen ve dudak çatlamasına iyi gelen unsurlar aşağıdaki gibidir;


  • 1. Bol bol su içmek. Kimi durumlarda dudak çatlaması, vücudun nem oranını koruyamamış olması sebebiyle ortaya çıkar. Böyle durumlarda ise bol bol su içmek gerekir.

  • 2. Altında yatan bir hastalık varsa bunun teşhis edilmesi oldukça önemlidir. Bu sayede hem hastalık giderilecek hem de dudak çatlaması önlenecektir.

  • 3. Besleyici dudak nemlendiricileri kullanmak. Bu, hem dudaklarınıza ihtiyaç duydukları nem oranını sağlayacak hem de dudaklarınızın beslenmesini mümkün kılacaktır.

Kış Aylarında Dudak Kuruması

Özellikle kış aylarında ortaya çıkan dudak kuruması ile başa çıkmak için belirli unsurlara dikkat edilmesi gereklidir. Bunlar;

 
  • - Mutlaka nemlendirici kullanın. Bu, soğuk hava nedeniyle yaşanması muhtemel olan nem kayıplarının önüne geçecektir.

  • - Kış aylarında dudakların kurumasına ve çatlamasına neden olan en temel unsur, dudak yalamaktır. Bunun faydalı olduğu düşünülse de, durum pek de öyle değildir. Çünkü dudak her kuruduğunda kalan nemi kendisiyle beraber alıp götürmektedir. Bunun yerine yine nemlendiriciye başvurmakta fayda vardır.

  • - Ağızdan nefes almak hem dudaklar hem de genel vücut fonksiyonları açısından risklidir. Bu sebeple nefes burundan alınmalıdır.
Etiketler: blog
Ekim 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR