Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür?

Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür?

İyi bir makyaj görünümünün en etkili adımlardan biri de göz makyajıdır. Zorlayıcı ve vakit alan bir adım olan göz makyajında bakışlarda derinlik ve güçlü ifade daha iyi bir görünüm sağlar.

 

Dipliner ve eyeliner bu anlamda göz makyajında yararlanılabilecek ürünlerdir. Eyelinerın eşit ve düzgün bir şekilde uygulanması daha zor olsa da dipliner ürünlerinin uygulaması daha kolay ve sonucu daha doğal olmaktadır. Bu yazımızda dipliner nedir, ne işe yarar, nasıl sürülür ve eyeliner ile aralarındaki farkı anlatacağız.

Dipliner Nedir?

Dipliner, genellikle likit formda olan ve ucu sivri, kalın ve keçe uçlu olan göz makyajında sıklıkla tercih edilen bir makyaj ürünüdür. Gözde daha çok kirpik diplerinde kullanılan ve kolay uygulama sağlayan bu ürün sert, sivri keçe ucu sayesinde eyeliner uygulamasında zorlanan veya yeni makyaj yapmaya başlayan kişiler tarafından tercih edilir. Göz makyajında zorlanan ama gözlerini şekillendirmek isteyenler için kısa saplı veya kalem formundaki tasarımları ve yapısı nedeniyle uygulama kolaylığı sağlar.

 

Kirpik diplerine ince ya da kalın bir çizgi yapmak için kullanılan dipliner doğal görünümlü bir makyajı sağlar. Diplinerlar ten ve göz makyajlarında günlük veya daha sade makyaj yapmayı tercih edenler için BB ve CC kremler ile birlikte makyaj çantalarından ayırmayacakları bir üründür.

Dipliner Nasıl Sürülür?

Dipliner, eyeliner ve göz kalemi uygulamalarında daha iyi bir göz makyajı etkisi için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

 

Uygulama yaparken elleri titretmeden uygulamak, kurumadan düzeltebilmek için hızlı bir uygulama yapmak ve doğru teknikleri kullanarak uygulamak bunlardan birkaçıdır. Dipliner uygulamasında takip edilecek adımlar şu şekildedir.

 
  • - Uygulama yapmak için dipliner fırçasının genellikle sert ve sivri keçe olan ucunun ürün ile bulanmış olması gereklidir. Kalem formundaki bir diplinera sahipseniz uygulama yapmadan önce hafifçe ürünü sallayarak ucunun ıslanmasını sağlayabilirsiniz. Tüp formundaki bir dipliner uygulamasında ise ürün fırçasının tüpün içindeki ürünle iyice bulanması gerekir.


  • - Devamında uygulamayı yaparken öncelikle gözün dışından başlanmalı ve içine doğru devam edilmelidir.


  • - Göz çevresi hassas bir bölge olduğu için ve sonucun düzgün olması için göz kenarlarını çekiştirmeden düz bir şekilde karşıya bakarak uygulama yapılması gerekir.


  • - Uygulamayı yaparken hızlı davranmak çizilen çizginin daha düzgün ve pürüzsüz olmasını ve düzeltme imkanını sağlar. Hızlı uygulama konusunda tedirgin olunuyorsa referans noktalar koyularak bu noktalar birleştirilebilir ve bu sayede düzgün bir uygulama yapılabilir.


  • - Diplinerın ucunu hafif yan şekilde tutmak da bu uygulamayı kolaylaştırabilir.


  • - Göz şekline ve istenen görünüme göre yarım ya da tam bir çizgi tercih edilebilir. Badem şeklinde bir görünüm için çizgi yarım olarak gözün ortasına kadar getirilebilir. Daha yukarı ve uçlarda yoğunlaşan bir çizgi oluşturmak da badem şeklinde bir görünüme katkı sağlar.

Dipliner ve Eyeliner Arasındaki Farklar

Dipliner ve eyeliner arasındaki en temel farklar fırçalarının yapıları ve uygulama alanlarıdır.

 
  • - Eyeliner fırçaları genellikle daha uzun ve yumuşak yapılıyken dipliner fırçaları genellikle kısa, sert ve kalın keçe uçludur. Eyelinerların bu uzun ve yumuşak fırça yapısı farklı modelleri uygulamada esneklik sağlayabilir fakat kullanımı dipliner fırçasına göre daha zorlayıcıdır.


  • - Dipliner daha çok kirpik diplerine yakın bir uygulama yapmaya olanak sağlarken eyeliner gözün üstünde ve uçlarda farklı uygulamalar yapmada kullanılır.

Dipliner Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dipliner ürünlerini tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:

 
  • - Eğer makyaj yapmaya yeni başlamışsanız çok hızlı kuruyan yapıya sahip bir dipliner tercih edilmemesi önerilir. Hızlı kurumayan bir dipliner uygulama yaparken yapılan yanlışların düzeltilmesine olanak sağlar.


  • - Makyaj görünümünde kirpik diplerine çekilmiş çok ince bir çizgi görünüme sahip olmak istiyorsanız daha ince fırçalara sahip diplinerları tercih etmelisiniz.


  • - Diplinerlar farklı formlarda bulunur. Kalem veya kısa saplı tüp formda olabilirler. Kullanım olarak ikisi de uygulama kolaylığı sağlar fakat kalem formlu ürünler daha rahat bir uygulama sağlar. Daha rahat ve hatasız bir uygulama için kalem formlu ürünler tercih edilebilir.

Etiketler: blog
Temmuz 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR